Kapelstraat 12  5595 GK  Leende

Hero

Geboren: 2016 Johnson x Ferro Zwart, Hengst 1.75m BWP en AES goedgekeurde hengst!!

Twee van de op Grand Prix-niveau meeste succesvolle KWPN-dressuurhengsten ooit, gecombineerd met een pure prestatiestam. Dat is Hero in een notendop. De langgelijnde, aansprekende hengst werd begin dit jaar met open armen ontvangen door zijn nieuwe amazone Joyce Lenaerts. Zij sprak op social media over een gave hengst en roemde het talent. Ook fokkers kunnen deze jonge eyecatcher met een gerust hart omarmen. Als zoon van de kersverse KWPN-keurhengst Glock’s Johnson TN N.O.P. zijn er verwachtingen. Johnson zelf heeft deze reeds vervuld, zowel in de sport als fokkerij. Onder Hans Peter Minderhoud is de stempelhengst in wording bezig de wereldtop te bestormen. Het voorlopige hoogtepunt was het EK in Aken. Daar volgde na het teamgoud een individuele bronzen plak in de Grand Prix Special, waar de 80% bijna werd aangetikt. Langzaamaan krijgt Johnson op wedstrijd gezelschap van zijn eigen kinderen. Uit de eerste jaargang zijn er verschillende klaar voor de Grand Prix.
Hero’s moeder, de elitemerrie Saranka V, was zelf actief in de Z-dressuur en brengt via haar vader nog een scheut Grand Prix-genen in. Ook Ferro was immers bijzonder succesvol op het hoogste niveau, met onder meer teamzilver en een individuele vijfde plaats op de Olympische Spelen van Sydney. In de fokkerij gaf de zwarte parel zijn kwaliteiten, waaronder die sterke motor van achteren, steevast door aan zijn kinderen, van wie Johnsons stalgenoot Glock’s Undercover N.O.P. momenteel de bekendste is.

Hero’s grootmoeder Baranka stamt af van Ramiro Z, opnieuw een hengst die ongekend veel voor de (Nederlandse) fokkerij heeft betekent. Baranka is tevens moeder van de KWPN-gekeurde hengst Garanco en van Aranco V, een volle broer van Hero’s moeder, die al geklasseerd is op internationaal Lichte Tour-niveau. Overgrootmoeder Paranka (v. Solaris xx) staat aan de basis van het Grand Prix-paard Raranko en van diverse Lichte Tour-paarden, maar ook van het bekende springpaard Varanka SFN (Timothy Hendrix).

De volle zus van de moeder van Hero, de merrie Uranka V, leverde in combinatie met de voor Oldenburg, Hannover en Westfalen gekeurde hengst  De Kooning (Donnerhal x Calypso I) de bij het Oldenburg goedgekeurde hengst Don Ferro

2016:

*Winnaar Subli cup Breda

* 2e prijs Subli Cup Aerdenhout 83%

* 2e Prijs Subli Cup Drachten 83,3%

* Wnnaar Geldrop Hippique klasse L2

* Winnaar Indoor Oosteind klasse L2 , 74,16%

2017

*4e prijs Jumping Amsterdam finale Subli Cup

*1e prijs CDIYH Sint Truiden Premilary test 5 years old horses

*1e prijs CDIYH Sint Truiden Final test 5 years old horses

 

2018

* 2e prijs eerste selectie wedstrijd Z2

* 2e Prijs Geldrop Hippique Z2

* 1e prijs tijdens de tweede selectie wedstrijd Z2

 

Privacyverklaring | Copyright by De Beukenvallei | Created by