Kapelstraat 12  5595 GK  Leende

Iconic B

Geboren: 2013 Bon Bravour x Jazz Koffievos, Hengst 1.75m KWPN GOEDGEKEURDE HENGST! VRIJ van WFFS gen!!

Iconic B is een bij het KWPN goedgekeurde hengst, verrichtingskampioen 2016!

Bij sommige hengsten zijn de verwachtingen niet voor niks al vroeg hooggespannen. Iconic B valt in deze categorie. De imponerende donkere voshengst kwam zeer opvallend voor de dag tijdens het KWPN verrichtingsonderzoek. Met liefst 86 punten en geen cijfer onder de 8 wist het toptalent deze test glansrijk te doorstaan. Sterker nog, Iconic verdiende drie keer het droomcijfer 9; voor de stap, galop en rijdbaarheid en instelling.

Juist met zijn uitmuntende stap en fantastische instelling en rijdbaarheid kan Iconic dat brengen waar in de Nederlandse dressuurfokkerij vraag naar is. Marian Dorresteijn zei als lid van de hengstenkeuringscommissie eerder over zijn aanleg: ‘Iconic heeft veel souplesse en lichaamsgebruik. Hij heeft een ruime stap die heel zuiver blijft bij het sluiten. Zijn krachtige galop heeft veel vermogen en zijn draf is zeer bewerkbaar. Iconic toont bloed bij het rijden, heeft een ruime draf, maar laat zich opvallend goed sluiten.’

Deze woorden worden in de sport bevestigd. Iconic behoort tot de top van zijn jaargang, nam niet voor niks 2x deelaan het WK voor Jonge Dressuurpaarden en pakte een mooie derde plek in de finale van de hengstencompetitie in Den Bosch. Inmiddels word Iconic B succesvol uitgebracht op lichte tour niveau. 

Eerder reed Joyce Iconic’s moeder Niniek STV (v. Jazz) naar Grand Prix-niveau. Uit deze bijzonder succesvolle moederlijn komt een hele waslijst dressuurpaarden die Z2 en hoger geklasseerd zijn, met naast Niniek nog Grand Prix-paarden zoals Hermes, Amadeus, Dominant en natuurlijk Junior STV. De laatste liep onder het zadel van Anky van Grunsven, wat ook geldt voor Iconic’s vader Bon Bravour en grootvader Painted Black.      

      

Fokker

Hij komt uit de succesvolle Jazz merrie Niniek die zelf heel succesvol was op Grand Prix niveau.

 

Iconic B behaalde de volgende punten:

Stap: 9  Draf :8  Galop:9  Souplesse:8,5  Houding&Balans: 8  Rijbaarheid en Instelling: 9  Aanleg als dressuurpaard: 8,5

     Iconic B is VRIJ van WFFS gen!!


Iconic B is beschikbaar voor heel Nederland, meer info over de verzending van vers sperma:

0031(0)6-51420199
 

Voor foto's van veulens van Iconic B , neem dan een kijkje in het fotoalbum op onze site!