Kapelstraat 12  5595 GK  Leende

WK verslag: Weer thuis van een onvergetelijk WK!!

Hallo allemaal,

Afgelopen Dinsdag was het dan zover en vertrok ik met Marcel, Stan, Woezel en Pip en natuurlijk Beukenvallei's Iconic B naar de wereldkampioenschappen in Ermelo.

S'morgens zijn we eerst vroeg naar Erp gegaan om nog te lessen bij Anky, daar hebben we onder toeziend oog van Marcel en Anky nog fijn getraind, en van daar uit zijn we doorgereisd naar Ermelo.

Daar het begin van de middag aangekomen te zijn was het even wennen, normaal ben je gewend hoe het in Ermelo is, nu was dat ineens heel anders uiteraard vanwege het WK.

Bij aankomst werd eerst alles gecontroleerd voordat je uberhaupt de hekken door mocht richting de stallen en het was al erg druk met vele buitenlandse ruiters die vele al lange reizen achter de rug hadden.

Wij stonden met de hele Nederlandse delegatie in de KWPN stallen, Iconic stond er heerlijk bij, de stal was lekker koel en hij had zowel binnen als buiten een luikje om uit te kijken dus hij vermaakte zich prima.

Na alles uitgepakt te hebben, de vrachtwagen te hebben geparkeerd en geinstalleerd heb ik s'avonds nog lekker gewandeld met Iconic en had ik al zin in de volgende dag, de dag waarop het WK officieel begint met de veterinaire keuring.

Woensdag stond de veteriniare keuring op het programma, voor mij en Iconic om 14.58uur om precies te zijn. Wij konden de hoofdbaan verkennen van 15.00 tot 16.00 uur, gezien de vele (43) 5 jarige combinaties verwachte ik, omdat er maar een uur tijd voor was, dat het erg druk zou worden, daarom besloten we om Iconic s'morgens al in de binnenbaan te trainen en s'middags na de keuring alleen maar even in de hoofdring onder het zadel te stappen. Iets wat achteraf de juiste beslissing was want het was inderdaad enorm druk in de baan!

De veterinaire keuring kwam Iconic zonder problemen door dus het WK was nu echt begonnen!

S'avonds was de loting waarbij wij startnummer 35 hadden, dat betekende dat ik donderdag pas om 16.33 de ring in hoefde...pffff lange dag wachten want de eerste komt al om 10.00 uur aan de start!

Donderdagmorgen nog even gewandeld met Iconic en verder heb ik veel bij stal gezeten om me voor te bereiden, het was toch lang wachten zo en je zag ze een voor een al terug komen die gereden hadden en ik dacht steeds maar ik moet nog :)

Tijdens het losrijden voelde Iconic erg fit maar vooral heel goed aan! Ik moest na Eva Moller (die uiteindelijk Brons haalde) en het publiek was na haar proef enorm enthousiast en luidruchtig en dat ontging ook Iconic niet, hij bouwde naar de ring toelopen een beetje spanning op wat iets was terug te zien in de proef, dat was erg jammer want we maakte een paar kostbare fouten maar verder heb ik genoten , was ik enorm trots op hem en stond hij er fantastisch aan! We behaalde een score van 8,12 met o.a een 8.8 voor zijn draf!

Op naar Vrijdag...!

Vrijdag moest ik al als 9e starter om 09.50 uur aan de start verschijnen.

Iconic stond er met losrijden weer fantastisch aan, en ook in de ring deden we er een flinke schep bovenop en zette we een hele goede sterke proef neer! De proef werd beoordeeld met mooi jurycommentaar en een 8,29 wat goed was voor een mooie 8e prijs en we op mochten gaan zadelen voor de prijsuitrijking!!!

Om heel eerlijk te zijn vielen de tweede dag de punten misschien iets tegen want hij ging echt goed, maar dat hou je toch, ik ben blij dat we er een schep bovenop hebben kunnen doen en mega trots weer op Iconic, wat heeft hij stoer gelopen deze dagen en wat heeft hij een top karakter!!

Voor ons was het geweldig om mee te maken zo''n WK en dat smaakt zeker naar meer :)

Iconic mag nu even een paar dagen rustig aan doen maar dan moeten we alweer verder trainen voor de halve finale van de Pavo Cup die 15 Augustus staat gepland. Ook daar hebben we weer zin in!

Via deze weg wil ik ook graag gebruik maken om iedereen te bedanken voor de super leuke, lieve berichtjes, telefoontjes enz. Echt geweldig! Bedankt!!

Veel liefs,

Joyce

Privacyverklaring | Copyright by De Beukenvallei | Created by