Kapelstraat 12  5595 GK  Leende

Wat een topweek!!!

Hallo allemaal!

Allereerst mijn excuses dat ik jullie niet op de hoogte heb gehouden vanuit Pompadour...Het was een druk programma en daardoor is het er allemaal niet van gekomen.

Maar....het was werkelijk een topweek!!

We zijn Maandag aan gekomen zodat de paarden een paar dagen konden wennen aan de omgeving en we rustig konden op bouwen richting de wedstrijden. Donderdag stond de veterinaire keuring op het programma en Vrijdag met alle 3 de paarden de eerste proef.

Zowel Vrijdag als Zaterdag moest ik eerst aan de start met Deep Purple bij de 6 jarige. Deze stoere, talentvolle Quaterback x Scandic ruin is in eigendom van familie Wilms en was voor de eerste keer mee van huis, hij is onlangs alleen een keer mee naar CH Leende geweest en had verder nog geen wedstrijd ervaring. Deep Purple heeft deze dagen enorm veel geleerd en heeft twee goede proeven gelopen, in de finale proef wist hij zelfs een mooie 2e prijs te behalen!! Er zaten nog wat foutjes in de proef door de onervarenheid maar de jury sprak vol lof over hem, voor de General Impression behaalde hij dan van de 6 jarige paarden ook de hoogste score!

Met Authentic en Showboy kwam ik aan de start in de Lichte tour.

Ze hadden in Pompadour een nieuwe hoofdring aangelegd, super mooi maar peohhhh wat was het een moeilijke baan om te rijden, hij was best kijkerig en liep enorm ongelijk, het maakte het alleen maar spannender daardoor want iedereen maakte er fouten door waardoor de uitslag alle kanten op kon, en nog niets zeker was...Dus met het mes tussen mijn tanden heb ik wel moeten rijden hoor:)

Authentic stond er de eerste dag er super aan, ongelofelijk goed hoe dat ze liep, helaas hadden we in beide series een fout wat ons uiteraard veel punten heeft gekost, maar ze kon daar niet veel aan doen, en ze liep verder zo fantastisch. We behaalde met ruim 68% een mooie 3e prijs.

De tweede dag in de Intermediare 1 besloot ik iets meer op safe te rijden, dit was voor Authentic pas haar tweede Intermediare 1, en alles was nog vrij nieuw voor haar. We hebben dus iets minder spectaculair gereden maar zonder hele grote fouten kwam ik wederom dik tevreden uit mijn proef. Hiermee kwamen we met bijna 69% op een mooie 2e plaats terecht achter Showboy! Omdat ik maar met 1 paard de kur mocht rijden besloot ik Showboy te nemen, Authentic had super gelopen en zij loopt nog maar kort op dit niveau waardoor we kozen voor Showboy.

Showboy won alle drie de dagen in Pompadour!!!

Alle drie de dagen stond hij er super aan, hij was enorm fit en liep super goed!

In de Prix st Georges hadden we nog een foutje in een keertwending en in de serie om de 4, waar we even onze balans ook kwijt waren waar het zo afliep.

Ook in de Intermediare 1 stond Showie er weer super aan en behaalde we weer vele 8en en zelfs een 9 voor onze schouderbinnenwaarts op de AC lijn! We behaalde een mooie score van net geen 70% maar deze had zeker nog veel hoger kunnen uitvallen want we hadden de pech dat in de onderdelen die net X2 telde een hapering zat wat uiteraard veel punten kost.

Op Zondag stond de finale op het programma de Intermediare 1 kur, het had super veel geregend en bij het losrijden konden we ook zwemmen eigenlijk, ha ha! Maar Showboy trok zich daar niets van aan en zette weer zijn beste beentje voor! Bij het binnenkomen vond hij het even spannend door het publiek naast de kant maar al snel concentreerde hij zich weer op mij en konden we een hele sterke proef neer zetten. Met ruim 3% los op nummer twee, en als enige een score boven de 70% (bijna 72%) klonk voor Showboy en mij voor de 3e keer het Wilhelmus in het Franse Pompadour!

We kijken terug naar een hele succesvolle wedstrijd en ben heel trots op de paarden!

Ook de eigenaren van Deep Purple, Nico en Gwendoline Wilms en de mede eigenaresse van Authentic, Louise Kortstee waren naar Pompadour gekomen waar we een hele gezellige tijd mee hebben gehad daar, die ik bij deze ook wil bedanken voor de hulp en gezelligheid.

Er waren nog meer succesen in Pompadour want ook mijn leerling, Guusje van Heeswijk was afgereisd met twee pony's naar Pompadour en ik heb haar daar mooi elke dag even kunnen helpen. Guusje heeft alle drie de dagen super gepresteerd en bovenaan in de prijzen mee gereden en behaalde in de afsluitende finale een mooie 4e prijs met ruim 70%.

Later meer foto"s!

Veel groetjes,

Joyce,

Marcel & Stan

 

Privacyverklaring | Copyright by De Beukenvallei | Created by