Kapelstraat 12  5595 GK  Leende

Wat een TOP week!!

Hallo allemaal,

Hier dan eindelijk een berichtje, ik had gehoopt in Biarritz internet te hebben maar helaas was dat niet het geval..

We hebben echt een hele succesvolle week achter de rug, met Showboy en Vanquisch nam ik deel aan de internationale wedstrijd in Biarritz in de lichte tour. Voor Showboy was dit tevens zijn internationaal debuut. 

Maandagavond zijn we vertrokken richting Biarritz, Marcel, Stan, Malou, Showboy, Vanquisch en ik en ook Kruimel en Pip waren mee. Ubique hadden we besloten thuis te laten, hij voelde de laatste wedstrijd in Geldrop niet fit aan.

Na een reis van ruim 16 uur kwamen we aan , het was al meteen heel mooi weer, de hele week hebben we temperaturen tussen de 25 en 30 graden gehad en volop zon dus dat was genieten:)

Donderdag stond de keuring op het programma waar beide paarden zonder problemen doorheen kwamen. 

Vrijdag de prix St. Georges, als 1e starter moest ik met Vanquisch de baan in, helaas hadden we wat fouten in de proef en had Vanquisch wat last van het verschil van de bodem, we behaalde een score van ruim 67% en mochten een 6e prijs in ontvangst nemen.

Showboy moest als 15e starter de ring in, hij was een tikkeltje moe maar zette een sterke en foutloze proef neer, we behaalde ruim 71% en mochten luisteren naar het Wilhelmus! 

Zaterdag stond de intermediare 1 op het programma, Vanquisch had ik ergens anders los gereden, en dat hielp we werden met 68% 3e!

Met Showboy was het spannend om de baan in te gaan, de dag ervoor liep hij pas zijn 3e prix St Georges, vandaag zou hij zijn eerste intermediare 1 lopen, om eerlijk te zijn hadden we dat thuis ook nog niet geoefend ..ik had geen idee dat het allemaal zo snel met hem zou gaan. :) Showboy liep weer super, ondanks dat het nieuw en nog wat moeilijk voor hem was blijft hij zijn best doen en luistert hij heel goed naar wat komen gaat. We reden dan ook een super proef met uiteraard her en der nog wat puntjes die beter afgewerkt moeten worden, maar o wat waren we blij met de proef en enorm trots op de kanjer Showboy!  Toen kwamen de punten...maarliefst 72,4% en dat was ruim 4% meer als nr 2! Weer klonk het Wilhelmus voor Showboy!!

De beste 6 mochten Zondag deelnemen aan de kür , ik koos om deel te nemen met Showboy, want mocht er maar 1 starten. Ook dit was weer compleet nieuw voor hem, we reden de kür van Ubique. Bij het binnenkomen ontstond er even een grote fout, hij struikelde in de pirouette waardoor ik hem even terug naar stap moest nemen, een hele dure fout uiteraard maar Showie kon er niets aan doen, de rest van de kür ging weer super!  We behaalde een score van 73,6% en mochten daarmee een geweldige 2e prijs in ontvangst nemen. ( het was een heel klein verschil met nr1) een mooier internationaal debuut hadden we niet kunnen dromen! 

Na de prijsuitreiking zijn we gisterenavond weer vertrokken richting Leende, waar vanmorgen Rond 11 uur Showboy en Vanquisch weer lekker in hun eigen stal stonden. 

Meer foto's volgen!

Naast het geweldige gevoel van de prestaties van afgelopen week, zijn we nu ook intens verdrietig door het enorme verlies van vriend Tanguy  Huysmans. Tanguy kwam afgelopen Zaterdag om het leven tijdens de vliegtuig crash in het Belgische Namen. Tanguy is de man van Helen Wielockx die al jaren bij Marcel komt om te trainen. Wij wensen Helen en de familie dan ook enorm veel sterkte toe met dit grote ongelofelijke verlies van Tanguy!! 

Privacyverklaring | Copyright by De Beukenvallei | Created by