Kapelstraat 12  5595 GK  Leende

Verslag JIM! Mooie 5e prijs tijdens Kur!

Hallo allemaal,

Afgelopen Donderdag ben ik met Marcel, Stan en Showboy vertrokken naar Maastricht, ik mocht daar deelnemen aan de internationale Lichte tour.

S'middags daar aangekomen hebben we eerst gezorgd dat alles geinstalleerd was en Showie lekker in zijn stal stond.

Vanaf 17 uur was er de mogelijkheid om de baan te verkennen en daar hebben we ook gebruik van gemaakt, op zo'n dag zijn ze dan nog alles aan het opbouwen en dat maakt de situatie niet altijd gemakkelijker maar ook dat is weer leerzaam voor de paarden.

Maastricht is een hele mooie wedstrijd met een super mooie entourage, het losrijden ligt midden in het mooie strodorp, dus dat is best wel druk voor de paarden maar dat maakt het wel heel bijzonder.

Donderdagavond toen Stan al lekker op bed lag in de vrachtwagen heb ik alle spulletjes nog gepoets en klaar gemaakt, en Showie lekker verwend, Showie is altijd enorm lief en geniet enorm van alle aandacht die hij tijdens zo'n dagen dan alleen van mij krijgt.

Vrijdagmorgen stond om 09.00 uur de veterinaire keuring op het programma, zoals altijd kwam ook nu Showboy daar weer zonder problemen door heen.

Na de vetcheck was de loting, en we moesten als 5e starter in de ring verschijnen. De rubriek begon om 10.45 uur dus ik ging naar stal om Showie te gaan vlechten en mij om te gaan kleden, mijn ouders waren inmiddels ook gekomen om op Stan te passen dus Stan vermaakte zich ook uitstekend!

Toen we aankwamen op het losrij terrein was het even schrikken...de ene helft van de bak was afgezet voor de vetcheck van het springen, dus de paarden sprongen zowat om je oren en rondom het losrijden waren zo'n ongeveer 200 schoolkinderen met heel veel ballonnen, Ha ha!

Gelukkig kon ik Showie vrij goed bij de les houden, ondanks dat ik voelde dat hij het wel wat spannend vond, we hadden een heel goed losrij plan gemaakt maar sommige stukjes lukte net niet doordat hij een beetje afgeleid was, toen we besloten nog een even te stappen voordat we zijn beschermers eraf zouden halen werd ik ineens geroepen dat ik de baan in moest, vol overtuiging zei ik dat dat niet kon want Marlies van Baalen moest voor mij... oeps iets wat ze vergeten waren te zeggen dat er een nieuwe startlijst was omdat Marlies had deelgenomen aan een Showblok haalde ze het niet als 4e in de ring te komen, balen balen balen, super snel de spullen eraf en de ring in dus!

Het mag zeker geen excuus zijn maar dat was even geen optimale voorbereiding, en Showie was dan ook een beetje overbluft hierdoor.

Eenmaal in de proef hield Showie zich een klein beetje in, waardoor ik zo wat slordige afwerking dingetjes had en wat punten had laten liggen, toen ik de ring uit kwam was onze conclusie dan ook dat ik het goed had kunnen oplossen waardoor er geen grote fouten zijn ontstaan. De score die op het scherm kwam van 66% viel dan ook even enorm tegen en ook had ik een flink jury verschil wat de plaatsing ook nog eens naar beneden drukten.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het allemaal even niet zo heel goed meer kon volgen en er echt even ziek van was, maar ook weer realistisch gezien heb ik gewoon veel te veel punten laten liggen en was het zeker ook geen topproef, dus is moest alles even goed gaan evalueren want dit mocht Zaterdag tijdens de kur niet meer gebeuren!

Vrijdagmiddag zijn we heel even in de stad in Maastricht wat gaan eten , en daarna zijn we weer terug gegaan en heb ik lekker met Showie gewandeld en de spullen weer in orde gemaakt.

Zaterdag moest ik als 5e starter de kur rijden om 13.39 uur. S'morgens om 07.30 uur hadden we eerst soundcheck en daarna heb ik weer lekker met Showie gestapt en hem weer goed verwend:)

Ik wist dat het moeilijk zou zijn na de eerste dag om in het klassement te stijgen, het was immers ook een sterk deelnemersveld, maar ik zette alles van de dag ervoor uit mijn hoofd en ben er helemaal voor gegaan, en had weer een heel plan in mijn hoofd voor het losrijden e.d.

Tijdens het losrijden liep Showie echt al super, we hadden hem iets scherper gemaakt als Vrijdag en dat pakte goed uit, alles klopte en ondanks dat hij heel heet werd had ik nog goede controle.

In de kur voelde hij echt fantastisch aan hij had echt weer het extra wauw draadje! Echter was hij zo enorm heet dat het af en toe op het randje was waardoor ik een beetje moest schipperen, zoals bijvoorbeeld tijdens het halthouden moest ik echt meteen weg en na mijn stap moest ik ook iets eerder aangaloperen omdat hij anders begon te piafferen, ha ha!

Ik heb de hele proef echt heel bewust gereden en ook mijn pirrouettes gedurfder kleiner gereden en daar waren we heel blij mee, met een heel fijn gevoel kwamen we de baan uit. We behaalde een score van 71,1% waamee we op dat moment aan de leiding gingen!

De kur werd uiteindelijk gewonnen door Marlies van Baalen en 2e werd Diederik van Silfhout. Twee deelnemers behaalde een score van 71,3% net iets meer dan ons en eindigde daarmee op een 3e plaats. Showie en ik kwamen uiteindelijk terecht op een mooie 4e/5e plaats.

We waren super blij met deze mooie inhaalslag na de eerste dag en gingen met een goed gevoel naar huis!!

Zoals het er nu naar uitziet was dit toch wel echt mijn laatste lichte tour met Showie, vandaag heeft hij lekker een vrije dag en morgen gaan we verder met het beginnen van de puntjes op de I te zetten voor de overstap naar het zwaardere werk.

Veel groetjes,

Joyce

 

Privacyverklaring | Copyright by De Beukenvallei | Created by