Kapelstraat 12  5595 GK  Leende

Super prestaties 1e selectiewedstrijd!

Vandaag zijn Marcel en Joyce samen met de stalamazone van de Beukenvallei Maddy Ramakers en stagaire Simone van Oorspronk naar Posterholt gegaan waar voor Maddy en Simone de 1e selectiewedstrijd alweer op het programma stond.

Maddy kwam met Beukenvallei's Cartier en VDB Carross Corleone aan de start in de L2 en met Beukenvallei's Cesj in de M1, Simone startte haar merrie Byleine ook in de klasse M1.

Als eerste was de beurt aan Cartier die tijdens de proef te maken kreeg met een flinke hagelbui, daardoor ging hij wat scheef achterwaarts en ook draafde hij in de uitgestrekte stap een keer aan, maar verder reed Maddy met hem een goede proef. De proef werd beloond met 196 punten wat een 3e prijs opleverde.

VDB Carross Corleone behaalde net 1 puntje minder dan Cartier, met 195 punten behaalde hij een 4e prijs. Corleone deed super zijn best, en liet hele goede stukken zien, voor hem was het pas de 2e buitenwedstrijd en met zo'n groot paard (1.75m) was het af en toe nog even bij sturen zonder rondom hekjes in de ring, en het wijken naar een kant ging even mis wat uiteraard wat punten kost, maar ze waren super tevreden over Corleone!!

Simone van Oorspronk zette een hele sterke en nagenoeg foutloze proef neer. "Simone reed heel geconcentreerd en afgewerkt en Byleine stond er mooi aan, ze krijgen steeds meer routine in het proeven rijden en het is leuk om zo'n vooruitgang te zien! Voor de tweede selectie wedstrijd half Mei gaan we nog even de puntjes op de I zetten met name voor de schouderbinnenwaarts, maar ze zijn echt op de goede weg!'' aldus Joyce   

Simone en Byleine behaalde behaalde een mooie 2e prijs met 195 punten.

Deze rubriek werd met 1 punt meer gewonnen door Maddy en Beukenvallei's Cesj, die wel een grote storing in het stapgedeelte kreeg maar verder er super goed aan stond en een sterke proef neer zette!!

Ook Milton Agosthino was vandaag in Posterholt om daar met Zadinus nog een keer zijn dressuurproef te oefenen omdat voor hun binnenkort weer een grote eventing wedstrijd op het programma staat. Hij behaalde eigenlijk 207 punten (wat een overwinning zou betekenen) maar Milton reed helaas een paar keer fout waardoor er -6 punten werden genoteerd en hij met 201 punten alsnog op een mooie 5e plaats eindigde.

De leerling van Marcel, Judith Deboughnoux kwam aan de start in de klasse Z2 en behaalde hierin een mooie 2e prijs!

Al met al kan het ''Beukenvallei team'' terug kijken op een zeer geslaagde dag met alle paarden van plaats 1 t/m 5 in de prijzen tijdens de eerste selectiewedstrijd!