Kapelstraat 12  5595 GK  Leende

Super lichte tour debuut met Vanquisch!

Gisteren stond er voor Marcel en Joyce een wedstrijd in Schaijk in de planning.

Joyce kwam daar zowel met Spielberg als met Vanquisch voor de eerste keer uit in een andere klasse.

Spielberg liep zijn eerste ZZ-Zwaar wedstrijd maar helaas was het niet zo hun dag! Het begon al met uitladen van de vrachtwagen toen er ineens een aantal merries met veulens uit de wei gehaald werden en deze werkelijk op nog geen meter afstand naast Spielberg langs kwamen, Spielberg is al een hele tijd niet mee geweest en zit midden in het dekseizoen dus hier zaten we bepaald niet op te wachten! Nadat alles weer weg was en de rust was wedergekeerd liep Spielberg met losrijden echt heel goed, hij voelde heel fijn aan en was weer fijn bij de les.

Helaas stonden er naast de ring waar Spielberg zijn proef moest lopen weer een aantal merries met veulens van de buurman, het begin van de proef ging het nog goed omdat de merries nog vrij achteraan liepen  maar eenmaal halverwege de proef kwamen de merries pal langs de ring staan en was Spielberg logisch volledig afgeleid en vond de merries met veulens interresanter dan het rijden van zijn proef, heel jammer maar meer pech als dit konden we ons echt niet bedenken.

Spielberg moest twee proeven lopen en de tweede proef was dan wel een stuk beter maar Spielberg had inmiddels weinig energie meer over en helemaal bij de les was hij niet meer te krijgen maar er werd toch nog een voldoende score behaald van 62%.

Voor Vaquisch was het de eerste keer dat hij Prix st Georges liep, het moet allemaal nog meer bevestigd gaan worden maar Marcel en Joyce waren heel tevreden over zijn debuut in deze klasse en ze behaalde een mooie 5e prijs met 65,99%