Kapelstraat 12  5595 GK  Leende

Succesvolle internationale wedstrijd in Drachten!

Afgelopen Woensdag zijn Marcel en Joyce vertrokken naar de internationale wedstrijd in Drachten.

Joyce kwam daar in de lichte tour aan de start met Showboy, Marcel zijn Spaanse leerling Lucia Gallardo kwam in de Grand Prix aan de start met Symphonie en Joyce haar leerling Joelle Peters met haar Dacar's Dream bij de Junioren.

Ook waren de hengsten Firestone en Felini al mee naar Drachten want vanuit Drachten ging Zondag de reis verder naar het Groningse Zuidbroek waar voor de hengsten Maandag de hengstencompetitie op het programma stond.

Zonder enig probleem kwamen de paarden Donderdag door de Vetcheck.

Op Vrijdag stonden de eerste proeven op het programma.

Joelle Peters reed heel knap door haar proef heen tijdens hun eerste internationale indoor wedstrijd, helaas schrok Dacar een keer maar Joelle lostte dat knap op.

Toen was de beurt aan Joyce met Showboy, Showboy stond er echt super aan, helaas ontstond er een grote fout in de serie om de 4, onverklaarbaar even want dat gaat normaal fantastisch en dat blijkt ook wel door de 8en die ze in de serie om de drie weer ontvingen,maar er was echt even een communicatie fout. In het enorm sterk deelnemersveld eindigde ze op een mooie 6e plaats en wisten ze zich te plaatsen voor de kur op muziek van Zaterdagavond!

Pas heel laat om 22 uur moesten Lucia en Symphonie de Grand Prix rijden. Nou, dat was duidelijk te laat want Lucia was niet helemaal bij de les, ha ha! Symphonie liep werkelijk super, het beste tot nu toe, allen in de zig zag in galop reed Lucia 5 sprongen ipv 6, in de serie om de twee reed ze er 7 ipv 9 en in de serie om de pas maakte ze er 13 ipv 15! O O wat was dat zonde zeg! Maar met een score van bijna 65% mochten ze Zondag deelnemen aan de kur op muziek.

Op Zaterdag stond voor Joelle de individuele proef op het programma en voor Joyce met Showboy de kur.

Joelle reed een hele goede proef en die werd beloond met ruim 66%, heel knap voor de eerste keer!

Showboy liep echt fantastisch in de kur!! Met een score van bijna 73% kwam Joyce met een Big smile de ring uit en werden ze 4e!

Op Zondag was de beurt aan Joelle en Lucia om hun kur te rijden.

Joelle reed heel knap door haar mooie kur heen, en liet heel duidelijk zien dat er elke dag progressie in zat. Dat bleek ook wel weer aan de punten met een score van bijna 69%.

Bij Symphonie ontstond er bij het binnen komen veel spanning doordat het erg rumoerig was rondom de jury tafels, hierdoor schoot hij aan het begin van de proef een paar keer weg en kon Lucia de gehele proef niet voluit rijden. Toch lostte Lucia het heel erg knap op en reed ze rustig verder. Ze behaalde een score van bijna 67%,waarmee we met deze spanning erbij heel tevreden mee moesten zijn.

Marcel en Joyce en de rest van het team kijken terug naar een hele succesvolle en ook gezellige wedstrijd in Drachten.

Showboy (op de foto's in Drachten) heeft fantastisch gelopen en gaat op zeer korte termijn de overstap maken naar de Intermediare 2.

Privacyverklaring | Copyright by De Beukenvallei | Created by