Kapelstraat 12  5595 GK  Leende

Succesvol concours in Denemarken!

Afgelopen nacht zijn Marcel en Joyce terug gekomen van een heel leuk, groot en succesvol concours bij Helgstrand dressage in Denemarken.

Joyce kwam daar aan de start met Euro in de hele sterk bezette Lichte tour, de Prix St Georges en de Intermediaire 1. En ook Joyce haar leerling Danique Swinkels was mee met twee ponys.

De reis van ruim 12 uur begon Maandagavond en Dinsdagmorgen waren ze gearriveerd in Uggerhalne. de reis was voorspoedig verlopen.

De stallen waar de paarden in stonden waren daar echt prachtig, helaas zat alleen het weer niet helemaal mee, vooral bij aankomst regende het enorm.

Woensdag stond de veterinaire keuring op het programma. Zowel Euro als de pony's van Danique kwamen zonder problemen door de veterinaire keuring. Helaas was dat bij sommige wel anders, we zagen dat vele paarden een herkeuring moesten ondergaan, en dat na de herkeuring voor sommige zelfs het al ophield en niet eens mochten starten.

Donderdagmorgen stond eerst voor Danique en Casimir de Luxe de landenwedstrijd op het programma, Danique en Cas reden een hele goede proef waarmee ze een A kader score wisten te behalen van ruim 70% en individueel 4e werd, en daarmee ook beste Nederlandse was.

Daarna was de beurt aan Danique in de ''gewone'' CDI met haar andere pony Golden Saco. Ook Saco stond er goed aan, maar helaas kwam het duo iets te laat binnen wat tegenwoordig -2% aftrek betekent per jury, waardoor een hoge klassering er niet in zat.

S'avonds om 20 uur moesten Joyce en Euro in de ring verschijnen, Euro stond er echt super aan, het eerste gedeelte was echt fantastisch en scoorde ze hoge punten. Helaas piafferde Euro in de stap een keer aan, en kreeg daarna een fout in de wissel van de zig zag in galop maar de rest was echt heel goed, en met een heel tevreden gevoel kwam Joyce dan ook de ring uit. Ze behaalde een score van 68,8% waarmee ze in dit sterke veld een mooie 9e prijs behaalde.

De volgende dag stond voor Euro de Intermediare 1 op het programma, Ook nu stond hij er weer super aan, ze hadden helaas twee kostbare fouten in een dubbeltellende Pirrouette en de overgang naar draf, maar de rest was echt heel goed en ze behaalde weer een score van ruim 68%.

''Wat ben ik trots op Euro!, Hij ontwikkelt zich zo goed, en heeft hier twee dagen echt super gelopen, het was een moeilijke entourage wat voorheen voor hem nog wel eens een probleem kon zijn, maar zijn focus lag helemaal bij mij. Het was een heel groot en sterk deelnemersveld en heeft daarin heel goed meegelopen op zijn nog jonge leeftijd. Super blij mee!'' Aldus Joyce

Danique Swinkels behaalde de tweede dag met beide pony's een mooie score van 68% en wist zich met beide pony's te plaatsen voor de kur op muziek. Voor Saco stond die gisteren op het programma, ze reden een goede kur en behaalde ruim 69%. Cas had gisteren een rustdag en voor hem staat vandaag nog de kur op muziek op het programma. Maar omdat vooor Joyce morgen weer een wedstrijd hier in Leende op het programma staat met jonge paarden zijn hun na de proef van Saco alweer naar huis vertrokken.

Privacyverklaring | Copyright by De Beukenvallei | Created by