Kapelstraat 12  5595 GK  Leende

Succesvol concours in Compiegne!

Hallo Allemaal,

Met een heel tevreden gevoel zijn we vanmiddag weer thuis gekomen uit het Franse Compiegne.

Ook wel een beetje met een dubbel gevoel... Tijdens ons verblijf daar is Vrijdagmorgen een van onze fokmerries Rodelia (v.Democraat) plotseling overleden. Rodelia is ook de moeder van Vanquisch, die met ons mee was naar Compiegne. Rodelia had een veulen van Chippendale en was drachtig van Vivaldi. Echt vreselijk nieuws uiteraard, maar ook heel erg voor Lotte en Malou die dit mee gemaakt hebben en altijd zo fijn oppassen en zo enorm goed voor al onze beesten zorgen als wij weg zijn, is dit vreselijk om mee te maken. Met Infinity,het veulen van Rodelia gaat het overigens gelukkig naar omstandigheden goed.

Woensdagavond zijn we aangekomen in Compiegne en wat een regen hadden we zeg! Het was overal modder,modder en water het bleef maar regenen.

Gelukkig was het Donderdag weer wat droger en de banen droogde erg snel op en lagen er perfect bij. Donderdagmiddag stond de veterinaire keuring op het programma, deze begon om 14 uur maar Vanquisch hoefde pas om 17.07 uur de baan in. Het was erg druk, met maarliefst 46 combinaties in de Grand Prix, 36 starts in de lichte tour en dan nog vele pony, Junioren en Young riders combinaties waren er vele deelnemers en was het een drukke wedstrijd.

Vanquisch kwam zonder problemen door de keuring. Het trainen Donderdag ging ook fijn.

Wel vond Vanquisch het erg spannend, hij was voor de eerste keer mee naar het buitenland en heeft nog wat weinig ervaring, dat merkte we ook wel aan hem en ook eten deed hij erg slecht.

De Prix st Georges begon Vrijdagmorgen om 08.30 uur en de laatste ging om 16.00 uur de baan in. Ik moest met Vanquisch al als 6e om 09.15 uur.

Net daarvoor kregen we telefoon van het thuisfront met het nieuws over Rodelia dus moest er even nog het een en ander geregeld worden  en dan toch even proberen om te schakelen naar de wedstrijd. Met losrijden merkte we al dat Vanquisch het toch wat spannend vond, hij word dan een beetje een binnenvetter en hield zich zo wat in, In de proef was het drafgedeelte erg sterk, en tijdens de live scores kon het publiek ook zien dat we na de draf op ruim 72% stonden. In stap kwam de spanning helaas erg tevoorschijn en hield hij zich enorm in, kregen we fouten en lieten we punten liggen, eenmaal in galop konden we het gelukkig weer ophalen hoewel ik zeker even op safe moest rijden, de pirrouettes konden voor zijn doen duidelijk nog beter maar we reden het galop gedeelte verder wel foutloos door. De stap en de pirrouettes tellen x 2 dus daar hebben we wel punten op laten liggen. Met een score van ruim 68% behaalde we in dit sterke veld een mooie 6e prijs, en daarmee plaatste we ons ook voor de finale, de kur op muziek van Zaterdagavond. De beste 15 combinaties kwamen daarin aan de start, de overige reden Zondag een kleine finale in een andere piste. Om 19 uur was de prijsuitrijking te paard dus het was een lang dagje;)

Zaterdagmorgen heb ik met Vanquisch lekker rond gestapt en smiddags heeft hij nog lekker aan de hand mogen grazen. om 20 uur moesten we aan de start in de kur. We besloten wat langer de tijd te nemen voor het losrijden om de spanning beter weg te krijgen, en dat lukte! Tijdens het 2e gedeelte van het losrijden liep hij al veel beter en ook tijdens de kur liep hij erg fijn! De gehele proef liepen we iets voor op de muziek dat was wel wat jammer maar we waren erg tevreden en trots op Vanquisch,hij stond er voor ons gevoel een stuk beter aan. We behaalde een mooie score van 71,6% waarmee we een mooie 4e prijs mee in ontvangst mochten nemen! Bij 1 jury stonden we zelfs op de 1e plaats. Het lag allemaal dicht bij elkaar en het was een sterke en leuke groep! De prijsuitrijking was pas om 21 uur dus besloten we om vandaag pas weer richting huis te vertrekken.

Inmiddels staat Vanquisch weer lekker in zijn eigen stalletje en mag hij morgen mee het bos in, hij heeft het heel goed gedaan tijdens zijn eerste internationale trip!

Veel groetjes,

Joyce, Marcel en Stan!

 

 

Privacyverklaring | Copyright by De Beukenvallei | Created by