Kapelstraat 12  5595 GK  Leende

Succesen in Compiegne!!

Gisteren avond zijn Joyce en Marcel terug gekomen uit het Franse Compiegne, waar ze een heel succesvolle wedstrijd achter de rug hebben!

Joyce kwam aan de start met Showboy en Authentic in de lichte tour.

Donderdag stond de veterinaire keuring op het programma en Vrijdag de eerste proef.

Joyce vertelt hierover het volgende:

Woensdag avond zijn we aangekomen in het Franse Compiegne, de wedstrijd werd gehouden op een mooi en groot terrein bij een renbaan en de paarden stonden dan ook in de stallen van de renbaan. Het waren super mooie stallen alleen het nadeel was dat de stallen helemaal dicht waren en ze ook niet met hun hoofd naar buiten konden kijken dus de paarden stonden er echt alleen voor. Authentic vond dit niet zo erg maar Showboy was het al meteen niet met deze stal eens en was erg onrustig en wilde niet meer eten. Overigens was Showboy niet de enige, er waren zelfs bij enkele paarden ongelukken gebeurd waar het er niet zo best voor uit zag helaas.

Tegen het einde van de avond was showboy al wel iets rustiger maar eten wilde hij absoluut niets.

De volgende morgen zijn we met de paarden gaan trainen en s'middags stond de vetereinaire keuring op het programma die ze allebei zonder problemen door kwamen.

Op Vrijdag stond de Prix St Georges op het programma waar ik eerst met Authentic de ring in moest, Authentic stond er super fijn aan, we hadden een fout in de serie om de 4 maar verder zette we een hele sterke proef neer. We behaalde een score van 68,7% waarmee we op een mooie 3e plaats eindigde! Voor Authentic was dit haar eerste internationale wedstrijd overigens.

Vervolgens was de beurt aan Showboy die inmiddels nog geen hap wilde eten wat we ook probeerde, hij stond echt ongelukkig in zijn stal wat wel heel zielig was om te zien... Het begin gedeelte van de proef was nog wel goed, hoewel hij echt wel weinig energie had wat logisch is, in de tweede pirrouette sprong hij even om en in het laatste halthouden wilde hij niet stil staan en heb ik hem gecorigeerd wat uiteraard punten kost. We behaalde een score van 68,6% en behaalde daarmee een mooie 4e plaats.

Op Zaterdag moesten we de Intermediare 1 rijden die Authentic nog nooit gelopen had! Weer moest ik als eerste met haar en wat liep ze goed! We hadden nog wat kleine dingetjes in de proef maar een betere eerste keer had ik me niet kunnen wensen! Met een score van 69,9% behaalde we weer een mooie 3e prijs!

Showboy besloten wee toch de Intermediare 1 te rijden maar hij had nog steeds geen hap gegeten, en was zo sipjes:( We hadden hem wat korter losgerden maar de pijp was echt leeg, Er ontstonden wat fouten in de proef maar Showie was zeker niets kwalijks te nemen! We behaalde nog een score van ruim 68%.

De beste 15 van de Intermediare 1 hadden zich geplaatst voor de kur op muziek op Zondag, ik was er stellig van overtuigd deze met Showboy te rijden omdat Authentic nog maar zo weinig proeven heeft gelopen en dit Zaterdag pas haar eerste Intermediare 1 was, maar omdat we Showie wilde sparen besloten we toch maar met Authentic de ring in te gaan, een leuke uitdaging, ha ha!

Authentic liep wederom super, wat een gave merrie is ze toch! Ik maakte zelf een paar domme fouten die niet hadden mogen/hoeven voorkomen maar wat liep ze weer goed. Met een score van dik 69% mochten we in de prijsuitrijking een 6e prijs in ontvangst nemen!

Gisteren avond zijn we weer terug gekomen en stonden de paarden weer lekker in hun eigen stal. We kunnen terug kijken naar een hele succesvolle wedstrijd met deze twee toppaarden!

Showboy begon thuis meteen weer lekker te eten en vandaag ben ik met de paarden lekker het bos in geweest, dat hadden ze zeker verdiend!!

Privacyverklaring | Copyright by De Beukenvallei | Created by