Kapelstraat 12  5595 GK  Leende

Showboy wint selectie ZZ-Zwaar!!

Een droomdebuut, zo mogen we het wel noemen! Joyce heeft gisteren met Showboy beide selectie proeven in het ZZ-Zwaar gewonnen met ruim 71% en ruim 68%!

''Het was een lange dag, om 05.00 uur ging de wekker, om 07.00 uur zaten Marcel en ik in de Vrachtwagen met Showboy, Vanquisch en Authentic en vertrokken we naar Almelo waar de eerste selectie wedstrijd voor de Nederlandse kampioenschappen alweer op het programma stond.

We hadden gelukkig 3 stallen daar dus konden we de paarden fijn even op stal zetten. Eerst kwam ik aan de start met Vanquisch in de Prix St Georges, hij liep al meteen met losrijden erg fijn en ook in de proef had ik hem er heel fijn aan staan. Helaas hadden we af en toe een puntje laten liggen in de afwerking, en ging de serie om de 3 mis toen Vanquisch er een tweeer van maakte. Uiteraard heeft me dat veel punten gekost maar we zijn al heel blij dat hij zo fijn liep en echt progressie boekt. we behaalde een score van 66,75% .

Vervolgens was de beurt aan Authentic, die daar in een vreemde stal het al wel weer heel indrukwekkend vond. Ook voor de eerste keer buiten maakte veel indruk bij haar en ze was dan ook enorm heet. Ik vond dat wel fijn want Authentic bleef toch goed bij de les. In de proef liepen we tegen veel fouten aan, ze is nog erg onervaren op dit niveau en als alles dan zo achter elkaar komt en ze is nog zo heet dan is een fout met deze onervarenheid snel gemaakt. Ik vond het niet zo erg, ze geeft me echt een wow gevoel en weet als we dadelijk wat meer weg zijn geweest dat dat heel zeker goed komt! We behaalde ruim 62 en 61% en zijn weer een ervaring rijker.

Toen was als laatste de beurt aan Showboy, met hem heb ik natuurlijk pas net de kampioenschappen in het Z2 achter de rug maar toch besloot ik om het ZZ-licht over te slaan en hem mee te nemen in het ZZ-zwaar. Met losrijden vond hij het ook wel een beetje indrukwekkend voor de eerste keer buiten op zo'n groot terrein maar hij voelde toch wel goed aan en ik had er zin in om de ring in te gaan:).  We hebben twee hele fijne proeven neergezet, ik kwam echt met een heel fijn gevoel de ring uit! Showboy liep echt super! We hadden nog nooit twee proeven achter elkaar gereden dus dat was even wennen. De tweede proef ging de tweede pirrouette een beetje de mist in , en ook in de serie sloopte een foutje.  Uiteraard zijn er wat verbeter puntjes maar wat ben ik blij met zo'n droom debuut en enorm trots op Showie!!

Om 23.40 uur reden we de poort van De Beukenvallei weer binnen en konden de paardjes weer lekker in hun eigen stal. Vandaag mogen ze lekker genieten van hun wel verdiende rust en mogen ze lekker even in de wei, dat hebben ze wel verdiend!'' aldus Joyce

Privacyverklaring | Copyright by De Beukenvallei | Created by