Kapelstraat 12  5595 GK  Leende

Geweldige wedstrijd in Odense!

Hallo allemaal,

Afgelopen Donderdagmorgen ben ik samen met Marcel, Stan en Showboy vertrokken naar het Deense Odense om daar deel te nemen met Showboy aan de internationale wedstrijd in de Lichte tour.

Het was een hele grote wedstrijd, voor de Grand Prix ruiters was dit een wereldbeker kwalificatie wedstrijd, en ook stonden er vele springrubrieken op het programma. De wedstrijd werd verreden in het Congress centrum en het was een hele indrukwekkende hal.

Na een reis van 10 uur kwamen we aan in Odense en daar moesten we nog lang wachten voordat we uit konden pakken want er stond een enorme file van vrachtwagens die aankwamen en 1 voor 1 konden we het terrein op dus dat duurde wel even:)

Showboy was erg fris en ook flink onder de indruk dus besloten we eerst maar even om hem heel licht te trainen nadat we alles ginstalleerd hadden.

Showie voelde echt super aan, en we hadden fijn gewerkt.

Vrijdagavond stond pas om 20.30 uur de veterinaire keuring op het programma maar door een ernstig ongeval bij het springen begon de keuring pas 45 min later, de keuring kwam Showboy zonder problemen door.

Vanaf 22.30 uur hadden we de mogelijkheid om baan te verkennen, en daar hebben we dan ook gebruik van gemaakt.

Showboy liep wederom weer echt heel fijn! pas rond 23.30 uur kwamen we weer op stal aan en toen moesten we onze spullen nog poetsen, Showie wassen enz enz, dus het was een kort nachtje voor ons want om 05.30 uur ging de wekker weer omdat om 08.00 uur onze ring begon en ik moest om 09.00 uur in de ring verschijnen.

Als 9e starter moest ik Zaterdag de ring in om de Prix St Georges te rijden, we zette een hele goede proef neer, ik was zelf nog wat te voorzichtig in sommige dingen en reed de pirrouette te voorzichtig in waar ik punten op heb laten liggen. Maar des al niet te min waren we heel tevreden, het was overigens ook een heel sterk deelnemersveld. We behaalde een mooie score van 70,8% waarmee we een 4e prijs in ontvangst mochten nemen!! De proef werd gewonnen door een Deense amazone en tweede werd Isabelle Werth uit Duitsland.

Zaterdagmiddag werd de WB grand Prix verreden en hier zijn we naar gaan kijken, deze werd gewonnen door Edward Gal en Undercover die een geweldige proef neer zette, wat een genot was dat om naar te kijken! 2e werd Adelinde Cornelissen met Parcival.

Zaterdagavond ben ik maar eens vroeg gaan slapen, de Intermediare 1 van Zondag begon al om 08.00 uur en ik moest al als 3e starter de ring in.

Ook in de Intermediare 1 stond Showboy er weer super aan, Ik twijfelde ditmaal bij de inzet van de eerste pirrouette, dat heeft ons punten gekost maar met een score van 69,7% mochten we in dit deelnemersveld weer een mooie 4e prijs in ontvangst nemen!

Ik ben enorm trots op Showie hoe hij liep, op een niet al te lang termijn wil ik graag de overstap met hem maken naar de Grand Prix en in Odense voelde ik dat we zeker op de goede weg zijn, omdat hij in dat werk al beter bevestigd is en het ook daar het goed oppakte. In de proef was het voor mij af en toe nu even zoeken naar een goede middenweg om het niet door elkaar heen te halen maar dat ging goed. ik ben er heel blij mee!!

Groetjes,

Joyce

Privacyverklaring | Copyright by De Beukenvallei | Created by