Kapelstraat 12  5595 GK  Leende

Een onvergetelijke wedstrijd!

Afgelopen nacht zijn Joyce, Marcel, Stan, Maddy, Pip, Showboy en Ubique terug gekomen van de internationale wedstrijd in het Oostenrijkse Treffen.

Toen ze thuis kwamen zeiden ze maar 1 ding... WAUW!!! Dit was echt een onbeschrijfelijke en onvergetelijke wedstrijd!

Joyce vertelt:

Na eerst overnacht te hebben in Munchen zijn we Dinsdagmorgen aangekomen bij het Glock horse Performance Centre..

Bij aankomst bleek al meteen hoe bijzonder deze wedstrijd zou zijn, stallen compleet bedekt met rubberen matten, super veel hulp tijdens het uitladen, en rode lopers op de paden waar de paarden moeten lopen... en dan nog niet te spreken over de ongelofelijk mooie wedstrijd ring!!

Na Dinsdag licht getraind te hebben met Showie en Ubique stond Woensdag de veterinaire keuring op het programma. S'morgens heb ik beide paarden eerst getraind voordat ze de keuring in gingen.

Ze vonden het allebei nog wat spannend de ring, Showie voelde niet super fit aan, hij had slecht gegeten en verloor daardoor in combinatie met de warmte snel zijn energie. Gelukkig hoefde ik met hem pas de eerste keer op Vrijdag.

Op Donderdag stond de Grand Prix met Ubique op het programma, wat stond hij er goed aan!! Tot aan mijn Passage gedeelte stond ik dan ook (te zien bij de live score) op dik 76%! In de passage besloot ik zelf even iets minder te doen, de laatste wedstrijden werd hij namelijk nogal eens wat hecktisch daarin, helaas bleek dit veel te weinig te zijn en ontving ik er 4en voor:( Toen daalde mijn score snel uiteraard.

Verder zette we samen een sterke proef neer ondanks dat, en waren we toch al heel blij hoe het gegaan was, dit zijn echt dingen die nog door de onervarenheid gebeuren. Met een mooie 8e prijs met ruim 65% mochten we opzadelen voor de prijsuitrijking!

Vrijdag was voor Ubique een rustdag, hij wist zich bij de beste 12 te plaatsen Donderdag en mocht daardoor Zaterdag kur rijden.

Voor Showboy stond Vrijdag de Prix St Georges op het programma, met losrijden voelde hij eigenlijk nog wel goed, niet zoals anders maar ik voelde ook dat hij weinig energie had, eenmaal in de proef begon hij sterk maar verloor ik in de galop helaas de mooie aanleuning, we hadden geen grove fouten maar het was geen wauw proef. met een score van ruim 68% werden we 8e.

Op Zaterdag stond voor Showboy eerst de Intermediare 1 op het programma, hij begon langzaam alweer met eten maar we konden merken dat hij het 'zwaar'' had, in de proef ging het dan ook echt niet helaas, maar gelukkig wisten we in dit enorm sterke deelnemersveld ons nog wel bij de betse 12 te plaatsten waardoor we Zondag Kur mochten rijden.

In de kur Zaterdag met Ubique stond hij er weer super aan, tijdens het begin van de kur liep ik erg voor op de muziek, dit was jammer want daardoor moest ik hem steeds inhouden, ook sprong hij een keer om in een pirouette wat jammer was maar verder toch heel erg tevreden over de proef. We behaalde een mooie 5e prijs hierin!! Helaas waren dit keer de juryleden het niet met elkaar eens... 1 jury gaf me 71% terwijl een ander ons 61% gaf. Maar ja,,, hoewel dit uiteraard jammer was,wij vonden dat hij fijn liep en waren blij met onze 5e prijs.

Wat er Zondag gebeurde is niet te bevatten tijdens de kur van Showie...ik ben er nog steeds zo ziek van!

Na wat puzzel werk en een Showboy die weer goed aan het eten was stond hij er weer super aan!! (uiteraard het belangrijkste), de kur ging werkelijk fantastisch! Tot op het moment dat ik afgroette... de jury komt naar buiten en zegt dat ik twee rechter pirouettes heb gedraaid ipv een linker en een rechter... hoe was dit mogelijk!!??

Na goed nadenken en terug kijken, inderdaad!! Ik ben rechtsom binnegekomen ipv linksom, vraag me werkelijk niet waarom want ik kom altijd linksom binnen!!! Het is me ook niet opgevallen anders had ik nog wel ergens een linker pirouette gedraaid. Echt niet te bevatten dit! Behalve een 0 die ik voor een dubbeltellend onderdeel ontving mogen de jurys volgens het regelement onderaan bij twee onderdelen dan ook niet hoger dan een 5 geven en deze twee onderdelen tellen x4!!  Met zo'n goede proef en de rest van de hoge punten had ik anders zeker in de top 3 gezeten!

Zo zuur... en nogmaals niet te bevatten maar ik kan het helaas niet meer terug draaien... Showie liep in ieder geval weer super!!

Het was ondanks dat echt een fantastische wedstrijd, in de riders lounge stond de hele dag een buffet klaar en elke avond waren er geweldige concerten. Op Vrijdag avond hadden we een concert van MARIAH CARREY!!!

En op Zaterdagavond een concert van ROBBIE WILLIAMS!!!!!

Ongelofelijk!! Ik kan alleen maar zeggen, Fam. Glock enorm bedankt!!!

 

Privacyverklaring | Copyright by De Beukenvallei | Created by