Kapelstraat 12  5595 GK  Leende

Een geweldig NK!

Hallo allemaal!

Hier dan eindelijk een berichtje van mij...Inmiddels zijn we gisterenavond weer thuis gekomen van een onvergetelijk Nederlands Kampioenschap in Hoofddorp.

Maandagmorgen had ik Showboy, Authentic en Vanquisch thuis gereden er was die dag namelijk geen kans om in Hoofddorp de baan te verkennen, de overige losrij banen waren wel open maar samen met Marcel had ik besloten om ze thuis te rijden.

Rond 16.00 uur kwamen we aan in Hoofddorp, Maddy was ook mee om te helpen ,anders was het met 3 paarden en Stan toch allemaal wat veel.Mijn ouders kwamen ook gezellig de hele week naar Hoofddorp om ook op Stan te passen, dus dat was erg fijn.

We hebben de paarden s'avonds wat gestapt, de stallen en spullen allemaal in orde gemaakt en de vrachtwagen op zijn plek gezet daar, de paarden stonden meteen lekker rustig dus we konden met een gerust hart gaan slapen.

Dinsdag begon het om 13.30 uur en met Authentic was ik 3e starter en Showboy een na laatste. We konden om 11.00 uur de baan verkennen maar we besloten dit niet te doen gezien de korte tijd die er tussen zat. S'morgens hebben we Showboy en Authentic gestapt en Vanquisch getraind, hij hoefde Woensdag pas zijn eerste proef.

Authentic liep erg fijn al met losrijden en ook in de ring zette ze een goede proef , er waren een paar kleine storingkjes, het achterwaarts was niet mooi en een pas teveel, en twee wissels mochten wat mooier bergop gesprongen worden, maar we waren heel tevreden over onze prinses:). We behaalde een score van ruim 67% waarmee we een mooie 5e plaats behaalde.

Showboy liep ook echt heel erg goed! Hij zette een foutloze en sterke proef neer waarmee we een score van ruim 72% behaalde en daarmee met 4% voorsprong op nr 2 (Emmelie Scholtens) wisten te winnen!

Zoals elke avond stapte we s'avonds de paarden weer, en hebben we gezellig gegeten en op naar de volgende dag.

Woensdag was zeker niet mijn beste dag, ik had echt een beetje pech, deze dag moest ik met alle 3 de paarden aan de start. Eerst was de beurt aan Showboy, die al als eerste in de ring moest, het was erg onrustig om de ring (de ring lag bij een grote zwemvijver waar het erg druk was) en Showboy durfde eerste instantie niet om de baan. Gelukkig had hij snel vertrouwen in me en vloeide de spanning af. Het drafgedeelte was echt enorm sterk, we waren allebei erg geconcentreerd en dat ging super, in de stap was hij wat te heet waardoor ik hem niet helemaal lang durfde te laten,daar heb ik wat punten laten liggen. Eenmaal in galop ging het mis, ik reed super naar mijn eerste pirrouette toe en het eerste gedeelte was enorm goed, ik hield de pirrouette zelf wat te klein waardoor Showboy het niet meer hield, hij changeerde en viel daarna stil, echt balen, balen balen,de pirrouette telt x2 dus dit kost enorm veel punten!! (ik kreeg er een 3 voor). Vervolgens was de tweede wissel in de serie ook niet goed, dus weer punten laten liggen. Ik baalde enorm maar was daarin tegen wel blij hoe Showboy eigenlijk liep, hij is helemaal niet gewend zo'n meerdaags concours en doet steeds zo zijn best! We werden ditmaal 2e achter Emmelie Scholtens maar we hielden onze leiding in het klassement vast. Zondag hoefde we pas de kur dus dat duurde nog een paar (spannende)dagen.

Authentic was als een van de laatste, ze liep echt heel goed, eigenlijk spectaculairder als Dinsdag, in de proef moeten we een slangenvolte met 5 bogen in contragalop en dan bij A een wissel. Deze tellen apart, in de slangenvolte changeerde ze een paar keer en ik kreeg haar niet terug om bij A nog een wissel te maken. We behaalde een 3 voor de slangenvolte en een 0 voor de wissel omdat ik die niet getoond had, hele kostbare punten dus maar toch een goed gevoel over hoe ze liep.

Vanquisch liep een hele goede proef, deze proef had geen grote fouten, wel hadden sommige onderdelen wat mooier afgewerkt moeten worden. Helaas hadden we een groot juryverschil, twee jury's plaatste ons op een 6e plaats met ruim 68% maar 1 jury zette ons een na laatste met 63%.Balen dus want hierdoor werden we 10e. Maar over Vanquisch waren we tevreden.

Donderdag hoefde ik alleen maar de Intermediare 1 te starten met Vanquisch, Authentic was klaar met dit NK omdat ik maar 1 paard in de finale mocht rijden en Showboy hoefde Zondag pas weer dus beide paarden heb ik s'morgens gewoon getraind.

Anky was me even komen helpen met Vanquisch, dat was fijn. Vanquisch stond er heel goed aan, ook in de proef ging hij heel goed, het begin gedeelte was heel sterk, de zig-zag in galop was niet zo mooi maar verder ging het galopgedeelte ook heel goed. Aan het einde moet je in die proef een overgang galop naar draf maken en dan diagonaal uitgestrekte draf. Ik kreeg hem gewoon niet naar draf, wat ik ook deed, en vervolgens zat ik al op de diagonaal waar ik eigenlijk moest draven. Erg jammer van dit einde,dat heet ook mega punten gekost. We behaalde ruim 67% en werden daarmee 12e. Uiteraard jammer van de grote fout maar we zijn allang blij over de progressie die Vanquisch in de ring boekt, ook Anky vond hem in de proef al veel beter.

Vrijdag en Zaterdag waren alleen twee trainingsdagen, Vrijdagmorgen heeft Anky nog geholpen met de training van Showboy, en Zaterdag heb ik hem gewoon weer met Marcel getraind.

Ik moet zeggen dat het twee spannende dagen waren, je staat aan de leiding maar moet Zondag nog rijden...We hebben de paarden zoals altijd een paar keer per dag uit stal gehaald en ook zijn we in Zandvoort een keer wat gaan eten aan het strand, niet al te lang want ik wil mijn paarden liever niet alleen laten:)

Dan Zondagmorgen de kur...Showboy en ik moesten als laatste aan de start, tijdens het losrijden zag ik Diederik van Silfhout al blij uit de baan komen met een score van maarliefst 78%. Toen ik de baan in ging kwam de score van Emmelie van 77%..pfff dat werd met mes tussen de tanden rijden!! Het begin gedeelte ging super, en ook stapte Showboy heel goed, in de kur zitten twee series, 1x 5 om de 4 en 1x 5 om de 3. Ik reed de diagonaal op voor mijn serie om de 4 en voelde al wat spanning en toen ging het mis, de hele serie ging helemaal de mist in. Ik wist dat ik nu alles op alles moest zetten om de rest van de kur heel sterk te rijden, we reden super pirrouettes (waarvoor ik ook een 9 had) en ook de serie om de 3 ging perfect. Ik besloot om de serie om de 4 niet nogmaals over nieuw te doen, dit moest dan immers op mijn drafmuziek en dat zou al niet zo mooi zijn, en de rest was zo goed dat ik besloot om te proberen om mijn kur sterk en passend af te sluiten en dat lukte!! Heel erg tevreden ondanks de fout kwam ik uit de ring maar wist ook hoe spannend het was om op de uitslag te wachten gezien de grote fout en de score van Emmelie.

Toen kwamen de percentages en ik zelf dacht dat het net niet genoeg was voor goud, maar toen kwam Marcel aangerend dat het gelukt was, we hadden GOUD!! en zijn Nederlands kampioen!!! Ongelofelijk, ik kon het allemaal nog niet bevatten. Ook de prijsuitrijking en op het podium was geweldig en er waren veel supporters en zelf John Salden, de eigenaar van Showboy was met zijn vrouw uit Zwitserland over gekomen dus dat was ook erg leuk!

Daarna komt even veel op je af..ik moest meteen van Showboy af om naar de persconferentie te gaan, en ook maakte Jacob Melissen een filmpje. Dit interview is hier terug te zien.

Daarna toch even snel naar Showboy om hem een dikke knuffel te geven. John had inmiddels champagne geregeld, en hebben we met ze'n alle een glas champagne op.

Helaas moest er ook weer ingepakt worden na een week verblijf. We hebben daarna ook nog de Grand Prix kur gekeken en zijn toen huiswaarts gegaan en stonden de paarden weer lekker in hun eigen stal.

Via deze weg wil ik iedereen enorm bedanken voor alle berichtjes die we hebben ontvangen! En ook de supporters die speciaal naar Hoofddorp zijn gekomen, echt geweldig!!! Dank jullie wel allemaal!!!

Heel veel liefs,

Joyce

Privacyverklaring | Copyright by De Beukenvallei | Created by