Kapelstraat 12  5595 GK  Leende

CDI*** Mallorca

Hallo allemaal,

Zo...nu eindelijk eens tijd om jullie op de hoogte te brengen van de afgelopen week, ik had het eerder willen doen ,maar wat hadden we het druk met 4 paarden mee...

Terwijl ik dit nu schrijf zitten we op de boot onderweg terug naar Barcelona, nou ik kan jullie zeggen dat het echt geen pretje is! Het is zo'n enorm slecht weer, veel regen en wind ,en al kun nog zoveel hebben , je word nu toch wel echt ziek ha ha!

Marcel, ik en Stan gaat nog redelijk maar Ivanna die ligt echt ziek hier uitgeteld op de bank.

De paarden staan toch wel ok, maar ja die kunnen helaas niets zeggen en ook Pip lijkt rustig op de bank te liggen. De paarden heb ik voor vertrek wel wat medicatie gegeven dus hopelijk komen ze er toch fit vanaf...

De heenreis is super verlopen, en de paarden kwamen goed en fit aan. Wij waren wel heel blij dat we optijd vertrokken waren, maarliefst 20 paarden moesten bij aankomst aan een infuus omdat ze echt ziek waren. en als je dan maar kort de tijd hebt voor de wedstrijd begint heb je toch wel haast en meer stress. 

Wij hadden de nachtboot en moesten eigenlijk op de boot in een ''hut'' slapen maar wij zijn (stiekem) bij de paarden in de vrachtwagen gebleven, wij laten de paarden echt niet alleen!

De eerste paar dagen hebben we de training van de paarden rustig opgebouwd.

Ze voelde eigenlijk al meteen goed aan, op Maandag was ook Akane gearriveerd en nadat Marcel Don Luka een paar dagen had getraind kon ook voor Akane de training beginnen.

Met 4 paarden lijkt het voor de buitenstaanders dat je het rustig hebt maar niets is minder waar hoor! Maar toch probeerde we met rijden de paarden rond 15 uur klaar te zijn, dan konden we daarna nog eventjes naar het strand tot 18.00 uur, dan gingen we de paarden voeren, zelf eten, dan ging Stan naar bed en gingen wij nog de paarden stappen, stalbandages omdoen, hooi en slobber geven en de stal nog een keer uitmesten. Nou en dan was het elke avond niet voor half 12 dat we weer klaar waren.

De stallen waar wij stonden waren enorm, 4 x 6 meter met een buitenluik en een geweldig uitzicht en eigen enorm luxe zadelkamer.

Toen het op Woensdag allemaal wat drukker begon te worden werd Ubique zoals altijd weer erg onrustig in zijn stal, en heeft hij zich aan zijn voorbeen geblesseerd. In de eerste instantie dacht de dierenarts dat zijn griffelbeen geroken was maar na het maken van een rontgenfoto bleek dit gelukkig niet het geval te zijn.

Hij verbeterde echter niet voldoende en daarom besloten we dat zijn gezondheid voor ging en hem terug te trekken voor de wedstrijd. Enorm jammer want wat liep hij in de training fijn! In Barcelona gaan we hem verder onderzoeken.

Donderdag stond de keuring op het programma waar de paarden goed door heen kwamen.

Vrijdag stond de Prix St Georges op het programma voor Authentic en Showboy en de Grand Prix voor Akane en Don Luka.

Eerst moest ik aan de start met Showboy, wat stond hij er fijn aan! Als we willen zeuren had het binnenkomen wat mooier gekund en de keertwendingen maar hij liep wel echt super! Met een score van net geen 70% behaalde we een mooie 3e prijs!

Als 17e starter kwam ik met Authentic de ring in, ook Authentic stond er super aan, wat liep ze fijn! In de serie 4 kregen we helaas een grote fout, dat was jammer maar hoe ze eraan stond was fantastisch en dan met nog wat onervarenheid kon deze miscommunicatie even gebeuren. We mochten een geweldige 2e prijs in ontvangst gaan nemen met een score van ruim 70%!!

Een succesvol begin dus!!!

Ook Akane had Don Luka in de Grand Prix er heel goed aan staan, maar ze had helaas wel een paar hele dure fouten maar ook hoogte punten.  Met een score van net geen 63% wist het duo zich te plaatsen voor de grand Prix Special!

In de lichte tour moest je kiezen tussen de Kur of Intemediare 1, ik besloot met Showboy de kur te rijden en met Authentic de Intermediare 1.

Showboy stond er in de kur wederom weer super fijn aan, de eerste lijn met binnenkomen naar mijn pirrouette toe nam ik iets te veel risico waardoor de pirrouette te klein werd en Showie het niet meer vol hield, jammer uiteraard want dat kost punten, maar de rest ging echt super.

Met een score van ruim 70% werden we knap 3e en wonnen we als extra prijs nog een hele mooie mountainbike.

Hoewel we enorm blij waren hoe hij gelopen had bleek achteraf de fout in de pirrouette wel een hele dure fout te zijn want de eerste prijs won een nieuwe BMW!!! Ha ha!

Authenic liep ook weer ongelofelijk goed in de Intermediare 1, dit was pas haar 2e keer dat ze hierin aan de start kwam, een klein foutje in de serie om de 3 en een klein foutje in de serie om de twee was niet zo erg, ze vind dit echt nog moeilijk maar ze doet zo haar best en liep als een droom, uiteraard kost dit wel een berg punten maar ze is er ook zo'n tijd uitgeweest dat het niet zo ''erg'' was.

We behaalde een fantastische 2e prijs met een score van ruim 69%.

Wat waren we trots op ze, wat hadden ze goed gelopen en wat was het in zo'n sterk deelnemersveld een sucesvolle wedstrijd!

Ook Akane haar Grand Prix Special verliep heel goed, helaas kwamen ze binnen voor het belsignaal (-2) en reed ze een keer verkeerd (-2) na het verkeerd rijden verloren ze even de concentratie waardoor de 2ers mislukte maar ze herstelde zich verder uitstekend en behaalde ondanks deze dure fouten een score van 64%.

Behalve de tegenslag van Ubique kunnen wij terug kijken naar een fantastische wedstrijd!!

Nu zijn wij onderweg naar Barcelona waar we een paar dagen overnachten, vandaar uit reizen we door naar Pompadour, Frankrijk voor de volgende wedstrijd.

Daar komt ook Jose Manuel naar toe met ons paard Euro die we in mede eigendom hebben met Adri de Bruijn, Jose manuel start hem bij de 6 jarige. En ook Sacre Coeur komt daar naar toe, het nieuwe paard van de man van Akane die hem daar voor de eerste keer Grand Prix gaat starten. Een paar dagen even rustig aan dus en dan hebben we weer een drukke week voor de boeg.

Uiteraard probeer ik jullie op de hoogte te houden!!!

Heel veel groetjes Joyce

En ook van Marcel, Stan, Ivanna, Pip en de paarden!

 

Privacyverklaring | Copyright by De Beukenvallei | Created by