Kapelstraat 12  5595 GK  Leende

Barcelona Dressage Tour:Eindelijk een update!!

Hallo allemaal!!

Hierbij dan eindelijk een berichtje van mij!

Mijn excuses!,ik had echt in de planning staan om elke dag een blog bij te houden op de site,maar door de hele slechte internetverbinding daar en heeeeeeel veel werk met 7 paarden was dit echt helaas onmogelijk.

Maar...ik beloof jullie dat ik dit zeker goed ga maken:)

Ook hebben we zo'n 2000 foto's, dus ik ga ook hard aan het werk om een fotoalbum te maken.

Maar nu eerst tijd voor een korte samenvatting van deze afgelopen bijna 3 weken tijdens de Barcelona Dressage tour:

Op Donderdagmorgen rond 07.30 uur zijn we vertrokken, er stonden 6 paarden in de vrachtwagen en ik ben met nog een grote bus met daarin alle spullen met een trailer met daarin Ubique achter de vrachtwagen aangereden.

Ivanna zat gezellig bij mij in de bus en Jose Manuel zat bij Marcel in de vrachwagen, Stan zat steeds een deel in de vrachtwagen en ook een stuk gezellig bij Ivanna en mij. Pip heeft heel de reis lekker in de vrachtwagen liggen slapen.

Na een reis van ruim 12 uur kwamen we aan op ons tussenstop adres op de renbaan in Lyon, daar konden de paarden heerlijk in stal en hebben we lekker met ze gewandeld.

Vrijdagmorgen om 06.00 uur is onze reis verder gegaan richting Barcelona waar we na zo'n 10 uurtjes rijden goed aankwamen.

Nou, ik kan jullie vertellen, dan is het chaos, ha ha! De stallen moeten klaargemaakt worden, de paarden moeten verzorgd worden, alle spullen moeten eruit en geinstalleerd worden, de vrachtwagen moet op zijn plaats,, enz enz. Dus voordat we zo goed als gesetteld waren was het zo'n 12 uur s'avonds en waren we bekaf. ;)

Zaterdagmorgen zijn we begonnen met lichte training van de paarden, we hebben ze allemaal licht gereden. Ook El Ganador van Mandy Wilms en Don Luka van Akane Kuroki. Mandy en haar ouders kwamen Zaterdagavond aan en Akane Zondag.

Na een paar dagen trainen stond Dinsdag de Veterinaire keuring op het programma. Toen ik Dinsdagmorgen vroeg ging voeren kreeg ik een enorme schrik en domper te verwerken, er was van iemand een paard bij ons in de gang losgebroken en Ubique had daardoor onder zijn kin een enorme wond opgelopen, vreselijk!!! Meteen de dierenarts erbij gehaald en het moest gehecht worden. Voor Ubique stond Donderdag pas zijn eerste proef op het programma dus we hadden nog twee dagen de tijd, het zat gelukkig op een ''gunstige'' plaats precies tussen zijn neusriem en kinketting maar hij was er uiteraard heel gevoelig op en moest ook in het verband. In overleg met de wedstrijd dierenarts en de stewards konden we hem toch aanbieden voor de keuring, waarin hij nu als laatste mocht zodat hij meer tijd had om te herstellen na het hechten, en dan zouden we per dag bekijken of het mogelijk was om te rijden. Een slecht begin dus door iemand die haar stal slordig, niet goed had afgesloten, maar kop op we moeten verder he!

Alle paarden ook Ubique kwamen verder zonder problemen topfit de keuring door. Dus de wedstrijd kon beginnen!

Over de verlopen wedstrijden zou ik per paard een apart stuk gaan maken dan word het wat overzichtelijker.

Na een succesvolle week hoefde ik zelf op Zondag en Maandag geen proeven meer te rijden, nadat Akane Zondag haar proef had gereden en wij de paarden hadden getraind zijn we met ze'n allen gezellig naar de Outlet shopping centre van Barcelona gegaan, lekker gewinkeld en gegeten en daarna uiteraard snel weer terug naar stal om de paarden te doen.

Mijn ouders zijn ook een paar dagen over gekomen en op Maandag hebben de paarden een beetje vrij gekregen. In die zin dat we ze alleen twee keer aan de hand gewandeld hebben maar niet gereden. Nadat we s'morgens de wandelingen erop hadden zitten en de stallen hadden gedaan zijn we met ze'n allen de stad in gegaan, super mooi! We hebben mooie gebouwen en ook een hele mooie kerk bezocht en heel veel gezien.

Rond 18 uur waren we weer terug op stal om te wandelen met de paarden en te voeren en daarna zijn we gaan uit eten. Het was een leuke dag en de dag erna stond alweer de veterinaire keuring voor de tweede week op het programma.

We hadden de eerste week echt gigantisch slecht weer, heel veel regen en storm en ook heel koud. Voor de tweede week zou het vanaf Woensdag beter worden dus met die positieve gedachten gingen we de tweede in en gelukkig was het ook zo en hebben we de laatste paar dagen toch nog van het mooie weer kunnen genieten.

Ook de tweede week was een groot succes, met een geweldige afsluiting van Showboy die de Intermediare 1 kur won!!

Nadat afgelopen Zondag Akane haar Grand Prix Special had gereden moest er helaas alweer met inpakken begonnen worden, gelukkig hadden we dat toch vrij snel gedaan.

Zondagavond zijn we als afsluiter nog met ze'n allen gaan uiteten. Wij vertrokken Maandagmorgen met de paarden weer richting Lyon en de fam. Wilms en Akane vlogen terug naar huis. Dinsdagmorgen om 07.00 uur zijn we aan ons laatste deel van de reis begonnen en toen stonden gisterenavond om 19.00 uur de paarden weer heerlijk in hun eigen stalletje.

Wij kunnen terug kijken naar een geweldige en hele succesvolle Barcelona Dressage tour 2015!! 

Groetjes,Joyce

Privacyverklaring | Copyright by De Beukenvallei | Created by