Kapelstraat 12  5595 GK  Leende

Barcelona Dressage Tour: Showboy

En dan nu Showboy:)

Showboy zijn we thuis aan het door trainen om de overstap naar de zware tour te maken.

Om in het buitenland te mogen starten moet je scores behaald hebben en we wilde dit niet forceren, we besloten dus om hem mee te nemen in de lichte tour, dit zou goed voor ons zijn omdat we ook al een tijdje niet de ring in zijn geweest.

Met Showie moest ik op Woensdag de Prix st Georges starten en dan de beste 15 op Zaterdag de Kur op muziek Intermediare 1.

Het was een enorm groot en gigantisch sterk deelnemers veld met 35 starts waaronder ook de meervoudig wereld kampioen Woodlanders Farouche.

De eerste week moest ik al als allereerste starten, Showie stond er super aan en we zette echt een hele goede proef neer. De proef werd beloond met een score van bijna 72%, super blij waren we en nu nog heel lang wachten wat de rest zou doen. Gelukkig moest ik tussendoor met Chaplin en Deep Purple starten dus had ik mooi wat afleiding.

Alleen Farouche wist onze score te overschrijden en we behaalde een fantastische 2e prijs in deze sterke rubriek achter de meervoudig wereld kampioen!

Op Zaterdagavond was de kur, Showie liep met losrijden al zo enorm goed dat ik eerlijk moet bekennen dat ik er echt heel zenuwachtig van werd, ha ha! In de Kur klopte echt alles en ging echt heel fijn, als we kritisch zijn had ik zelf de drafappyementen wat beter moeten uitvoeren. Met een score van maarliefst 76,4% mochten we weer een geweldige 2e prijs in ontvangst nemen. Ook de kur werd gewonnen door de Engelse Eilberg met Farouche.

De tweede week in de Prix st Georges voelde Showboy wat moe aan, we maakte geen fouten maar het had allemaal wat spectaculairder gemogen. we behaalde een score van ruim 70% waarmee we op een mooie 4e plaats eindigde.

We besloten om die Donderdag Showboy alleen maar te stappen en alles op alles te zetten voor de kur. Op Vrijdag hebben we hem toen nog wat scherp gemaakt en de puntjes op de I te zetten voor de kur van Zaterdag.

Zaterdagavond stond de kur op het programma, ik moest als 1 na de pauze aan de start en de Engelse moesten nog na ons de ring in.

Me het mes tussen de tanden zijn we de ring in gegaan en heb er echt voor gestreden, maar ook zeker voor alles de tijd genomen om goed af te werken. Tijdens het binnekomen gebeurde er iets met een muziek box waardoor Showie even schrok en mijn halthouden niet zo mooi was. Klinkt stom maar voor mij was dat goed want daar word ik scherp van, ha ha!

Het was echt een super kur!! Zelfs beter als de week ervoor, we behaalde een score van ruim 74% en nu was het afwachten wat de rest waaronder de Engelse Eilberg zou gaan doen.

Ik ben naar stal gegaan om me voor de bereiden voor de kur met Ubique, die ik later die avond had.

Toen kwam Akane met het geweldige nieuws, het scheelde heel weinig met Eilberg maar wij hadden GEWONNEN!!!!!

Super super gaaf en mega trots op Showboy klonk later die avond het Wilhelmus voor ons!!

Privacyverklaring | Copyright by De Beukenvallei | Created by