Kapelstraat 12  5595 GK  Leende

Barcelona Dressage Tour: Beukenvallei's Ubique

Na een afwezigheid van ruim 2 jaar had ik enkele weken geleden Beukenvallei's Ubique weer voor de eerste keer Grand Prix gestart.

Dat ging eigenlijk zo fijn, en ook had ik de benodigde scores behaald om internationaal te mogen starten dat we besloten om hem mee te nemen naar Barcelona. We wisten dat dit nog wat te vroeg voor ons was, ook gezien het feit dat Ubique enorm heet is en daar altijd een paar buitenwedstrijden eerst aan moet wennen voordat hij die spanning wat kwijt is.

De eerste week ging de Grand Prix eigenlijk wel goed, we hadden een paar hele dure fouten wat jammer was en ons veel punten heeft gekost maar verder stond hij er goed aan. We behaalde een mooie 5e prijs! Waarmee we ons ook plaatste voor de kur op muziek die Zaterdagavond werd verreden.

In de Kur liep Ubique werkelijk fantastisch!! Alles klopte en ging super, tot aan mijn stapgedeelte helaas, Ubique wilde echt niet stappen, hij was zo heet, zodoende kon ik geen verzamelde en uitgestrekte stap laten zien, voor dit dubbel tellend onderdeel ontvingen we dan ook 2en op ons protocol wat ons gigantische punten heeft gekost.

Klinkt stom, maar de rest was zo goed dat ik echt heel blij was! Dat de rest goed was bleek ook wel uit de score want behaalde 69% en een wederom 5e prijs!!

De tweede week ging de Grand Prix eigenlijk veel beter alleen ontstonden er lullige , onnodige maar daardoor ook kostbare foutjes in de proef. Toch viel de score van ruim 64% ons (en vele andere) toch wat tegen maar als je bdenkt dat de foutjes die er waren dan gaat het vaak toch harder achteruit met de punten dan je denkt. Met een 13 e plaats wisten we ook nu ons te plaatsen voor de kur. (beste 15)

Zaterdagavond in de kur was het toch wel spannend, in het donker met kunstlicht, en enorm veel publiek zorgde ervoor dat alle paarden last hadden van spanning.

Ook Ubique was werkelijk een bommetje en alles zat op het randje... toen bij het binnenkomen de muziek ineens heel hard ging en de box een raar geluid maakte hadden we dan ook meteen een storing in ons drafappyement en gallopeerde hij aan. Halverwege ging er in een hoek ook nog een lamp uit en moesten we een donker gat in rijden en ook tijdens de rest van de proef zaten hoogte punten maar ook veel te veel spanningsfouten.

Maar...Des al niet te min heb ik toch genoten van hem hoor en was ik tevreden, ik weet gewoon voor nu dat dit allemaal nog even te veel was voor hem nadat hij zolang niet is mee geweest en dit weer de eerste keer buiten was. We zijn een ervaring rijker! Nu weer km maken en dan komt het zeker goed met mijn topper!!

Met een score van bijna 66% eindigde we op een 12e plaats tijdens deze kur.

Groetjes,

Joyce

 

Privacyverklaring | Copyright by De Beukenvallei | Created by