Kapelstraat 12  5595 GK  Leende

3x Wilhelmus in Pompadour!

Hallo allemaal,

Nou, ik hoef jullie niet meer te beloven dat ik jullie zo snel op de hoogte zou houden want het heeft schandalig lang geduurd. frown

Inmiddels zijn we al weer een paar dagen terug van onze geweldige trip naar Mallorca, Barcelona en daarna Pompadour.

Na een paar dagen in Barcelona getraind te hebben zijn we daarna doorgereisd naar de franse plaats Pompadour.

Daar aangkomen op Maandag, arriveerde ook Jose Manuel Vicente Guil met Euro en Sacre Coeur.

Euro is van ons samen met Adri de Bruijn, en Jose Manuel startte hem bij de 6 jarige. Sacre Coeur is het paard van Kojiro Soma, de man van Akane en hij bracht hem in Pompadour voor de eerste keer uit in de grand Prix.

Op Donderdag stond de veterinaire keuring op het programma, die de paarden glansrijk doorstonden.

Op Vrijdag stond voor iedereen (van het Beukenvallei team) de eerste proef op het programma.

Eerst was de beurt al om 09.09 uur aan Jose Manuel met Euro. het duo zette een hele goede proef neer, het was alleen jammer dat er een wissel mislukte. Met een score van ruim 73 behaalde ze een mooie 3e prijs bij de 6 jarige.

Daarna moest ik met Authentic de baan in voor de Prix st Georges, Authentic liep met losrijden al fantastisch en ook in de proef ging het super, wat liep ze er fijn doorheen! We behaalde een score van ruim 71% Super blij mee!!! Het was alleen een enorm sterk deelnemers veld dus het was vol spanning nog allemaal afwachten.

Rond 12 uur was het de beurt aan mij en Showboy. Zoals ik al zei was het echt een hele sterke groep en moesten we echt alles op alles zetten. Ook Showboy voelde super aan met losrijden, eenmaal in de ring ook en daarom besloot ik echt wat extras te vragen en met het mes tussen de tanden te rijden. En dat lukte! Wat liep hij goed die kanjer! We behaalde een score van maarliefst ruim 72%!! met nog een paar deelnemers te gaan was het echt spannend tot het afgelopen was. En dan zie je dat het is gelukt, Showie heeft gewonnen!! En yes, Authentic word gewoon 2e!! Uiteraard enorm blij en enorm trots op de paarden!!

Na de feestvreugde moetsen we weer in concentratie want eind van de middag moesten Marcel zijn Japanse leerlingen in de ring verschijnen. Maar die maken de succesvolle dag nog meer compleet door allebei een hele goede Grand Prix proef te rijden, en akane behaalde zelfs een score van 65,6& en een 6e prijs!

Op tijd naar bed Vrijdag want Zaterdagmorgen was het alweer vroeg dag, Jose Manuel en Euro moesten weer om 09.00 uur de baan in. Het duo zette echt een hele mooie en fouloze proef neer, deze werd dan ook beloond met een score van 77,8 en werden daarmee 2e!

Voor mij stond de Intermediare 1 op het programma met Authentic en Showboy. eerst moest ik weer met Authentic, waarbij ik met losrijden alweer kon merken hoe fijn ze eraan stond. Ook konden we weer een hele goede proef neer zetten, Ik zelf vond dat ik zelf iets slordig had gereden maar we hadden geen grote fouten. Met een mooie score van 70,4% was het weer spannend afwachten wat de rest van het sterke veld ging doen.

Toen was de beurt aan Showboy, zo goed als hij me losrijden voelde was echt geweldig en heb ik nog maar zelden gevoeld. Toen we om de ring reden en ik schakelde een paar keer deed hij er nog eens een schepje bovenop, echt geweldig en genieten en dat kon ook in de proef! helaas struikelde hij toen we naar een pirrouette toe reden en dat kost veel punten, dat heeft ons ook zeker de overwinning gekost maar we waren allang blij hoe fantastisch hij liep. Met een score van 69,6% behaalde we een mooie 4e prijs.

Met Authentic stond ik nog steeds aan de leiding en toen de score van de laatste ruiter kwam, kwam het verlossende woord, we hebben de Intermediare 1 gewonnen!!!! 

De beste 15 van de Intermediare 1`plaatste zich voor de kur, ik moest dus kiezen welke ik wilde starten, nou ik kan vertellen wat een enorm moeilijke keuze was dat!! Met Showboy weet ik dat alles past, en hij een super kur kan lopen, hij had alleen in mallorca ook al de kur gelopen en ook al in Treffen dus misschien verdiende hij wel een keer een vrije dag? met authentic had ik nog nooit kur gereden en geoefend zelfs, dus geen idee hoe dat zou gaan? Ze loopt wel heel fijn dus daar moet het niet aan kunnen liggen... twijfel twijfel twijfel dus... na overleg met Anky en Marcel is de keuze gevallen op Authentic. We hadden tenslotte niets te verliezen want wat hebben ze allebei top gelopen. Dus we proberen het een keer:)

Zaterdag was een rust dag voor Akane en Kojiro dus voor hun stond een trainingsdagje gepland en Zondag de Grand Prix special.

Weer een feest stemming in het Beukenvallei team na deze succesvolle Zaterdag.

Zondagmorgen was eerste de beurt aan Akane en  Kojiro voor de Grand Prix special. wat deden ze het beide goed! Ze mochten allebei opzadelen voor de prijsuitrijking want Akane en Don Luka behaalde een knappe 2e prijs en Kojiro en sacre Coeur mochten een 5e prijs in ontvangst nemen!

Voor mij was de Zondag een lange dag om te wachten in het warme weer, ik hoefde pas om 17.03 uur de ring in met Authentic voor de kur als een na laatste starter.

Met losrijden liep ze weer fantastisch, ze heeft nog nooit drie dagen acher elkaar te hoeven starten maar je merkte er niets van, integendeel ze liep nog beter! Ik zei al tegen Marcel, ik ga er alles aan doen om een goede proef neer te zetten maar dit geweldige gevoel pakken ze me niet meer af, ik heb nu al genoten. Maar eenmaal in de proef was het nog meer genieten, alles klopte en pastte perfect op de muziek, als ik dacht ik moet doorrijden dan vond Authentic het prima en als ik wat voor liep op de muziek konden we mooi even terug schakelen. Dat was een geweldig gevoel! Een kleine hapering in de serie om de 2 was jammer, hoewel ik kans had om deze over te doen besloot ik dit niet te doen. het was maar een kleine fout en de rest ging zo goed! 

Toen was het wachten op de punten...pffff nog zenuwachtiger als een proef te moeten rijden. Maar toen kwam Marcel al die de punten op het scorebord had gezien. YES!! We did it again, Authentic heeft ook de kur gewonnen!!! We behaalde een score van 73,4%. Super gaaf en wat een fantastische afsluiting na deze succesvolle en geweldige weken!

Al deze successen waren niet gelukt zonder Marcel en Anky, de topgroom die mee was Ivanna Tiemessen, de eigenaar van Showboy, John Salden , de mede eigenaresse van Authentic Louise, en de mede eigenaar van Euro en tevens onze geweldige hoefsmid Adri De Bruijn, Jose manuel Vicente Guil, Maddy Ramakers, Ankie van der Heijden, Lotte Verstappen en Malou Rutten die alles zo super thuis voor elkaar hebben als wij weg zijn en zo goed op De Beukenvallei passen! Custom Zadels en Judi Frontriemen die zorgen dat de paarden een perfect zadel hebben en er op en top uitzien!

 Enorm bedankt allemaal!!

Onze naar lang uitgekeken trip zit er weer op, wat hebben we een geweldige tijd gehad en niet te vergeten wat was het succesvol en ben ik trots op de paarden!

Veel groetjes,

Joyce

 

 

Privacyverklaring | Copyright by De Beukenvallei | Created by